Accident feroviar în India: Cel puţin 15 morţi în urma coliziunii a două trenuri

Cel puţin 15 persoane au murit miercuri dimineaţa, în nordul Indiei, când un tren expres s-a ciocnit cu un altul, staţionat în apropiere de localitatea Mathura, au anunţat televiziunile indiene, relatează AFP.

41 afișări
Imaginea articolului Accident feroviar în India: Cel puţin 15 morţi în urma coliziunii a două trenuri

Accident feroviar în India: Cel puţin 15 morţi în urma coliziunii a două trenuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 50 de persoane erau în continuare blocate în vagoane, potrivit aceloraşi surse.

Canalul CNN-IBN, citând un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei din Mathura (150 de kilometri la sud de New Delhi), a afirmat că dintr-unul dintre trenuri au fost scoase 15 cadavre.

La rândul său, canalul NDTV a anunţat că între 10 şi 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi că între 40 şi 50 continuau să fie blocate în interiorul caroseriilor vagoanelor.

Vijay Kumar, un oficial de rang înalt al poliţiei din oraşul Agra, situat în apropiere de locul accidentului, a declarat pentru CNN-IBN că impactul s-a produs la ora locală 05.30 (03.00 ora României) dar a refuzat să precizeze numărul morţilor sau al răniţilor.

El a anunţat că trenul Goa Express a lovit din spate o garnitură staţionată în apropiere de gara Mathura.

Echipele de salvare au folosit echipamente de descarcerare pentru a scoate persoanele blocate în ultimul vagon al garniturii staţionate.

"Multe persoane sunt rănite şi multe au murit", a declarat un martor pentru postul de televiziune CNN-IBN. "Mulţi au căzut pe şine în urma impactului coliziunii", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici