ACCIDENT FEROVIAR la Buenos Aires: Aproximativ 100 de oameni au fost răniţi - VIDEO

Cel puţin 99 de persoane au fost rănite, dar niciuna grav, în accidentul din gara Once din Buenos Aires, unde un tren s-a izbit cu putere de tampoanele de frânare de la capătul liniei de cale ferată, au anunţat serviciile de sănătate.

797 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT FEROVIAR la Buenos Aires: Aproximativ 100 de oameni au fost răniţi - VIDEO

ACCIDENT FEROVIAR la Buenos Aires: Cel puţin 35 de oameni au fost răniţi - VIDEO (Imagine: Shutterstock)

"Nouăzeci şi nouă de persoane au primit îngrijiri la spitale din Buenos Aire", a anunţat serviciul de sănătate din capitala argentiniană. 

Majoritatea s-au putut întoarce acasă şi, chiar dacă unele au rămas sub observaţie, "nimeni nu este în stare gravă şi nici nu are nevoie de terapie intensivă", a declarat şefa serviciului, Graciela Reybaud.

Accidentul de sâmbătă s-a produs în aceeaşi gară şi la acelaşi peron unde un tren s-a izbit violent de tampoanele de oprire de la capătul liniei de cale ferată la 22 februarie 2012, provocând moartea a 51 de persoane şi rănirea altor 700.

Cauzele accidentului de sâmbătă nu au fost încă stabilite. 

Ministrul Transporturilor, Florencio Randazzo, a exclus o defecţiune a sistemului de frânare. "Trenul a trecut prin toate controalele tehnice fără observaţii şi a fost supus unei revizii complete marţi", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, trenul a intrat în gară cu o viteză mai mare decât limita autorizată, în timp ce opririle precedente s-au desfăşurat normal. 

Mecanicul a fost supus unui control de alcoolemie de rutină la intrarea în serviciu, care s-a dovedit însă negativ, şi nu a semnalat nicio defecţiune înaintea accidentului, a adăugat ministrul. 

Potrivit unor surse judiciare, poliţia a recuperat hard diskul computerului de bord al trenului, care pare avariat şi va încerca să recupereze conţinutul.

Mai multe vagoane şi-au încheiat cursa pe peron, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune C5N.

Trenurile de pe această linie sunt în general pline în cursul săptămânii, dar vagoanele erau pe jumătate goale în prima zi a weekendului, au dezvăluit martorii oculari.

Călătorii l-au atacat pe mecanic: "Oamenii au aruncat cu pietre în el, numindu-l asasin. El era întins pe jos, dar conştient", potrivit unui martor ocular, şi a fost luat de pompieri, apoi plasat în arest preventiv la spital. 

Potrivit acestui pasager care se afla în cel de-al treilea vagon, Julio, "trenul a frânat greu de la ultimele două staţii".

Liniile ferate din Argentina au fost privatizate în anii 1990, în timpul preşedinţiei lui Carlon Menem, ceea ce a condus la închiderea a zeci de gări şi linii în toată ţara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici