ACCIDENT GRAV pe o autostradă din Marea Britanie: Cinci persoane au murit/ Primar din Vrancea: Două victime sunt din România - FOTO, VIDEO

Cinci persoane, printre care doi români, au murit, iar altele au fost rănite după ce un camion s-a lovit cu un autoturism, miercuri, pe o autostradă, în centrul Marii Britanii, în apropierea oraşului Birmingham, informează BBC News online.

15346 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT GRAV pe o autostradă din Marea Britanie: Cinci persoane au murit/ Primar din Vrancea: Două victime sunt din România - FOTO, VIDEO

Cinci morţi în urma unui grav accident rutier produs pe o autostradă din Marea Britanie

Primar din Vrancea: Două victime ale accidentului de pe o autostradă din Marea Britanie, din România

Două persoane din cele cinci care au murit după ce un camion s-a lovit cu un autoturism, pe o autostradă în centrul Marii Britanii, în apropierea oraşului Birmingham, erau originari din comuna Tulnici, judeţul Vrancea. ”Au plecat la muncă să achite o casă pentru băiatul lor”, spune primarul comunei.

Primarul comunei Tulnici din judeţul Vrancea, Aurel Boţu, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că două persoane din cele cinci care au murit în urma accidentului din apropierea oraşului Birmingham erau originari din comuna pe care o conduce.

Erau doi soţi, doi oameni simpli, care s-au dus în Anglia să muncească. S-a întâmplat necazul în timp ce se deplasau la muncă, miercuri dimineaţa, aceştia erau pe autostradă. Au mai fost plecaţi, au fost şi în Italia, apoi au mers în Anglia, după ce şi-au găsit acolo de muncă”, a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, femeia are un băiat din prima căsătorie, în vârstă de 23 sau 24 de ani, însă soţul ei avea grijă de acesta de parcă ar fi fost al lui.

Edilul a adăugat că cei doi soţi aveau 47 de ani.

”Erau oameni care îşi vedeau de treaba lor, muncitori, au lucrat şi acasă, în comună. Ştiu că mai stăteau acolo cu câteva persoane în gazdă, în Anglia, unde lucrau în agricultură. Am înţeles că se duceau acum la cules de căpşuni”, a spus primarul.

Aurel Boţu a adăugat că va discuta, vineri, cu aleşii locali, modalităţile prin care pot contribui la ajutorarea fiului femeii.

Vom lua legătura cu el să vedem ce formalităţi trebuie să fie făcute. Îi cunosc bine şi ştiu ce nevoi au. Am primit cu tristeţe vestea”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, cei doi soţi i-au cumpărat băiatului o casă, după ce au muncit mai multă vreme în străinătate, dar au reuşit să achite doar jumătatea din valoarea acesteia, motiv pentru care au plecat din nou la muncă, în străinătate.

Accidentul a avut loc miercuri dimineaţă, pe Autostrada M6, în regiunea Staffordshire.

Un camion s-a lovit cu un autoturism Nissan Micra, în zona Stoke-on-Trent / Stafford.

Cele cinci persoane aflate în autoturism - patru femei şi un bărbat, toţi adulţi - au murit în accidentul rutier.

Poliţia a dispus reţinerea şoferului camionului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, sub acuzaţia de omor din culpă provocat prin conducerea în mod periculos a unui vehicul.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici