ACCIDENT la Ottawa, între un tren şi un autobuz: Cel puţin cinci oameni au murit. Partea din faţă a autobuzului a fost smulsă - VIDEO

Cel puţin cinci perosane au murit miercuri într-un accident între un autobuz cu etaj şi un tren, la nivelul unei treceri cu calea ferată, în sudul capitalei canadiene Ottawa, a declarat Marc Messier, un purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie.

146 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT la Ottawa, între un tren şi un autobuz: Cel puţin cinci oameni au murit. Partea din faţă a autobuzului a fost smulsă - VIDEO

ACCIDENT la Ottawa, între un tren şi un autobuz: Cel puţin cinci oameni au murit. Partea din faţă a autobuzului a fost smulsă

Din cauza impactului, care a avut loc la ora locală 8.48 (15.48, ora României) şi s-a soldat cu cinci morţi potrivit poliţiei, locomotiva trenului a deraiat, a constatat un jurnalist AFP. În schimb, după accident barierele erau ridicate şi intacte, sugerând că poate nu au fost coborâte în momentul coliziunii.

Chad Mariage, care se afla la etajul autobuzului cu care mergea la serviciu, a descris "un şoc violent". Pasagerii urlau în autobuz înainte de imapct, a adăugat el. "Vedeam trenul venind spre noi - aproape cu încetinitorul", a continuat acesta.

"Şoferul autobuzului a frânat, dar prea târziu", a apreciat martorul, subliniind că accidentul "ar fi putut să fie şi mai grav". "Sunt unul dintre norocoşi, nu am fost rănit", a spus el, adăugând că a încercat să ajute alţi pasageri blocaţi în vehicul.

Partea stângă din faţă a autobuzului a fost smulsă în impactul cu trenul de pasageri aparţinând companiei Via Rail care circula pe o linie Ottawa-Toronto, pe care traficul a fost întrerupt. Via Rail a anunţat că nicio victimă nu s-a înegistrat în tren, care venea dinspre Montréal.

- Premierul Stephen Harper a prezentat condoleanţe

Accidentul a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată cu puţin înainte de gara unde trenul urma să oprească, la o oră de vârf. Coliziunea între autobuzul aparţinând firmei municipale de transport OC Transpo şi tren s-a produs pe teritoriul comunei Barrhaven, la aproximativ 20 de kilometri sud de Ottawa.

Serviciile de intervenţie au sosit rapid la faţa locului, de unde au evacuat răniţi, unii cu elicopterul.

Premierul Stephen Harper a prezentat condoleanţe familiilor victimelor. "Am aflat cu tristeţe despre coliziunea dintre un autobuz şi un tren, la Ottawa, în această (miercuri) dimineaţa. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor", a afirmat premierul într-un mesaj postat pe Twitter.

"Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre victimele accidentului din această (miercuri) dimineaţa. Să ne rugăm pentru persoanele afectate şi pentru primii care au intervenit", a declarat, la rândul său, Jim Watson, primarul oraşului Ottawa.

Acest accident feroviar are loc după mai puţin de două luni de la tragedia de la Lac-Mégantic, unde o garnitură de 72 de vagoane-cisternă tractate de cinci locomotive a explodat în centrul acestui orăşel, în Quebec, provocând moartea a 47 de locuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici