Accident rutier în estul Ucrainei, soldat cu moartea a 12 militari

Doisprezece soldaţi ucraineni au murit şi alţi 18 au fost răniţi, luni seara, într-o coliziune produsă între un autobuz şi vehicule militare în estul rebel al Ucrainei, a anunţat Garda naţională ucraineană într-un comunicat.

361 afișări
Imaginea articolului Accident rutier în estul Ucrainei, soldat cu moartea a 12 militari

Accident rutier în estul Ucrainei, soldat cu moartea a 12 militari (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"La 5 ianuarie, în timpul unei rotaţii a voluntarilor şi soldaţilor Gărzii naţionale ucrainene (...), mai multe vehicule militare au intrat în coliziune cu un autobuz", afirmă comunicatul.

"Coliziunea a fost provocată de condiţiile meteorologice nefavorabile (...). Doisprezece soldaţi au fost ucişi şi alţi 18 au fost răniţi" şi spitalizaţi în oraşul Artemivsk (regiunea Doneţk), precizează acesta.

O comisie formată din anchetatori militari, responsabili ai poliţiei rutiere şi Gărzii naţionale ucrainene a fost trimisă la faţa locului, potrivit sursei citate.

După ce a pierdut peninsula Crimeea, alipită în martie de Rusia, Ucraina luptă de aproape nouă luni împotriva unei rebeliuni separatiste proruse în estul ţării, un conflict soldat cu peste 4.700 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici