Acordul climatic Paris ar putea fi anulat. Anunţul ministrului japonez al Mediului

  • Ministrul japonez al Mediului: Acordul climatic Paris riscă să fie anulat din cauza crizei pandemiei
  • Shinjiro Koizumi: "Ar însemna practic moartea Acordului Paris să acordăm prioritate necondiţionată relansării economice, neglijând mediul"
  • "Nu contestă nimeni din Ministerul Mediului faptul că economia este importantă. Noi doar am vrea să ne comportăm astfel încât să ne asigurăm că nu vom lăsa niciodată în urmă mediul", a precizat Shinjiro Koizumi
359 afișări
Imaginea articolului Acordul climatic Paris ar putea fi anulat. Anunţul ministrului japonez al Mediului

Sursa: Profimedia

Acordul climatic Paris riscă să fie anulat dacă planurile de contracarare a încălzirii climei nu vor fi aplicate, în contextul în care cele mai multe ţări iau măsuri urgente pentru facilitarea relansării economice după pandemie, afirmă ministrul Mediului din Japonia, Shinjiro Koizumi.

"Ar însemna practic moartea Acordului Paris să acordăm prioritate necondiţionată relansării economice, neglijând mediul", a declarat Shinjiro Koizumi, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

În cadrul Acordului climatic Paris, din 2015, aproape 200 de ţări au convenit asupra reducerii emisiilor cu efect de seră, în eforturile de evitare a încălzirii catastrofale a climei.

"Nu contestă nimeni din Ministerul Mediului faptul că economia este importantă. Noi doar am vrea să ne comportăm astfel încât să ne asigurăm că nu vom lăsa niciodată în urmă mediul", a precizat Shinjiro Koizumi.

Japonia a transmis Naţiunilor Unite luna trecută un plan care are obiectivul reducerii cu 26% la emisiilor poluante până în martie 2031, comparativ cu anul 2013.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici