Acordul prin care Vaticanul recunoaşte Palestina a intrat în vigoare

Acordul semnat anul trecut în vederea recunoaşterii de facto a Palestinei de către Vatican a intrat în vigoare sâmbătă, a anunţat Sfântul Scaun, relatează Reuters în pagina electronică.

Acordul dintre Vatican şi Palestina a intrat în vigoare (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Vaticanul a semnat pe 26 iunie 2015 primul său tratat cu "statul Palestina". Această convenţie privind activităţile Bisericii Catolice în teritoriile palestiniene constituie o recunoaştere oficială a existenţei unui stat palestinian de către Sfântul Scaun.

Diversele etape procedurale care permit intrarea în vigoare a acestui text au fost îndeplinite, a anunţat Vaticanul într-un comunicat.

Papalitatea doreşte să-şi dezvolte influenţa diplomatică în Orientul Mijlociu, în contextul în care numeroşi creştini fug din cauza războaielor şi conflictelor din această regiune. "Acordul priveşte aspecte esenţiale ale vieţii şi activităţii Bisericii în Palestina, reafirmând totodată susţinerea unei soluţionări paşnice şi negociate a conflictului israeliano-palestinian”, subliniază Vaticanul.

Unele state, la fel ca Vaticanul, au recunoscut existenţa Palestinei, de exemplu Suedia. Decizia suedeză, anunţară în octombrie 2014, a fost condamnată de Israel şi a antrenat o răcire a relaţiilor diplomatice între cele două ţări.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
VATICAN ,
DIPLOMATIE ,
PALESTINA ,
palestinian
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea