Activişti: Forţele aeriene siriene ar fi efectuat un nou atac cu arme chimice împotriva rebelilor

Elicoptere aparţinând forţelor guvernamentale siriene au efectuat marţi un atac aerian care a vizat o zonă controlată de rebeli în Alep, în timpul raidului folosind bombe cu clor, potrivit mai multor activişti, notează agenţia de ştiri Dpa.

505 afișări
Imaginea articolului Activişti: Forţele aeriene siriene ar fi efectuat un nou atac cu arme chimice împotriva rebelilor

Activişti: Forţele aeriene siriene ar fi efectuat un nou atac cu arme chimice împotriva rebelilor

"Surse medicale au afirmat că 70 de persoane au suferit probleme cu respiraţia după ce un elicopter al regimului a atacat zona," a declarat Rami Abdel Rahman, şeful Observatorului Sirian al Drepturilor Omului.

Ibrahim al-Hajj, un purtător de cuvânt al Căştilor albe, o organizaţie voluntară de protecţie civilă care activează în zonele controlate de opoziţia din Siria, a confirmat faptul că cel puţin 80 de persoane, inclusiv 50 de femei şi copii, au fost trataţi pentru probleme de respiraţie şi au indicat faptul că mirosul de clor era omniprezent în zonă.

O înregistrare postată de Căştile albe arată echipajele de salvare în timp ce căutau supravieţuitori printre dărâmături. "Miroase a clor pretutindeni," spune un paramedic în timp ce spală cu apă un copil. Înregistrarea mai arăta şi un spital aglomerat unde persoane cu probleme de respiraţie erau trataţi.

Luna trecută, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a avertizat că cei responsabili pentru efectuarea de atacuri cu arme chimice în Siria vor trebui să răspundă pentru acţiunile lor, după ce un raport ONU a confirmat faptul că guvernul sirian şi Stat Islamic au utilizat astfel de arme în ultimii ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici