Acuzaţii ale lui Voronin: Guvernul Vlad Filat are 16 consilieri membri ai serviciilor secrete din România

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, afirmă că Guvernul Republicii Moldova, condus de Vlad Filat, are 16 consilieri care fac parte din serviciile secrete româneşti.

643 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii ale lui Voronin: Guvernul Vlad Filat are 16 consilieri membri ai serviciilor secrete din România

Vladimir Voronin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Să vă mai spun ceva. Şaisprezece consilieri din România are Filat şi miniştrii săi. Trei tovarăşi au titlul de colonel, iar unul dintre ei ne este cunoscut că e chiar general. Toţi fac parte din serviciile speciale româneşti. Mai există unul din SUA, plus cei neoficiali. Iată cine guvernează Moldova", a declarat Voronin, informează PRO TV Chişinău.

De altfel, liderul PCRM a acuzat Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) că nu este în stare să guverneze singură Republica Moldova.

Voronin îl acuză pe Vlad Filat, care este liderul PLDM, că va face tot posibilul să ajungă preşedinte al Republicii Moldova.

"Vlad Filat îşi doreşte să fie preşedinte", a declarat liderul PCRM. Filat nu se va opri din "ţesut intrigi" până nu va ajunge şef al statului, susţine liderul comunist.

Voronin a explicat că, în opinia sa, plecarea grupului Igor Dodon din PCRM, a fost pusă la cale tot de Filat. "Cum vă imaginaţi că Dodon cu fetele lui au plecat aşa pur şi simplu, s-au dus la AIE şi au spus «bună ziua, băieţi, am venit să salvăm ţara»? Credeţi că au plecat aşa din senin? Trădarea asta a fost pusă la cale încă din toamna anului trecut. Prima întrevedere dintre Dodon şi Filat a avut loc la un for internaţional în Polonia, la Krynica. Atunci s-au aşezat la masă şi s-au înţeles cum să meargă mai departe", a declarat Voronin, citat de Jurnal de Chişinău.

Liderii AIE încă nu au ajuns la un acord cu grupul Dodon pentru susţinerea unui candidat care să fie ales preşedinte al ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici