Acuzaţiile Chinei după ce Trump a anunţat că vrea să impună taxe vamale speciale pentru importurile de produse din această ţară

Beijingul acuză Washingtonul de încălcarea în mod repetat a regulilor comerciale internaţionale, în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să anunţe o serie de taxe vamale speciale pentru importurile de produse din China, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

3035 afișări
Imaginea articolului Acuzaţiile Chinei după ce Trump a anunţat că vrea să impună taxe vamale speciale pentru importurile de produse din această  ţară

Acuazaţiile Chinei după ce Trump a anunţat că vrea să impună taxe vamale speciale pentru importurile de produse din această ţară

Ministerul Comerţului de la Beijing a făcut aceste comentarii după ce Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a decis miercuri împotriva tarifelor antisubsidii introduse de Administraţia Barack Obama.

Decizia "dovedeşte că partea americană a încălcat regulile OMC, în mod repetat abuzând de măsuri de protecţie comercială, care au afectat în mod serios natura echitabilă şi justă a mediului comercial internaţional şi a subminat stabilitatea sistemului comercial multilateral", se arată într-un comunicat al ministerului.

Există temeri tot mai mari că între primele două economii ale globului ar putea izbucni un război comercial dacă preşedintele Trump îşi va îndeplini promisiunile electorale în legătură cu combaterea surplusului uriaş înregistrat de China în relaţiile comerciale cu SUA.

Ministerul Comerţului de la Beijing a îndemnat Statele Unite să ofere companiilor chineze "un mediu comercial internaţional echitabil şi stabil".

Două surse din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat că valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an. Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a atras deja critici pentru că a dispus taxe vamale la toate importurile de oţel şi aluminiu, argumentând că trebuie să protejeze industria americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici