Acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva prinţului Andrew, respinse

Acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva prinţului Andrew de către o tânără care susţine că a fost obligată să întreţină relaţii sexuale pe când avea vârsta de 17 ani cu ducele de York nu vor fi audiate într-un caz caz civil din Statele Unite, a stabilit instanţa, relatează Sky News online.

73 afișări
Imaginea articolului Acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva prinţului Andrew, respinse

Acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva prinţului Andrew, respinse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătorul districtual Kenneth Marra a respins acuzaţiile "senzaţionale" într-un caz împotriva lui Jeffrey Epstein, un prieten al prinţului.

Două femei, identificate drept Jane Doe (femeie a cărei identitate este necunoscută sau protejată) numărul 3 şi 4, susţin că s-au aflat printre zeci de femei asupra cărora Epstein ar fi comis abuzuri în diverse locuri, inclusiv într-un conac din Palm Beach şi pe o insulă privată din Caraibe.

Una dintre ele, Virginia Roberts, desemnată de presă drept Jane Doe 3, afirmă că a fost folosită ca sclavă sexuală şi obligată să întreţină relaţii sexuale, pe când avea 17 ani, cu Andrew.

Însă decizia luată marţi la Miami, în Florida, pune capăt acestor acuzaţii.

Cele două femei au încercat să se alăture unui proces civil iniţiat de alte presupuse victime.

Cazul, împotriva Gvernului american, vizează să obţină redeschiderea unui acord prin care Epstein a obţinut de la procurori să nu fie anchetat.

Bogatul finanţist a pledat vinovat pentru infracţiuni de natură sexuală şi a ispăşit o condamnare la 13 luni de închisoare, însă risca o pedeapsă mult mai mare în cazul în care Departamentul Justiţiei ar fi formulat acuzaţii.

Procurorii federali s-au opus ca cele două femei să se alăture procesului, iniţiat în în 2008, iar judecătorul Marra le-a admis cererea.

Magistratul a argumentat că afirmaţiile lor "nu sunt necesare" cazului şi nu au nicio incidenţă asupra redeschiderii acordului cu Epstein. "Detaliile factuale cu privire la persoanele cu care şi unde au întreţinut relaţii sexuale (cele două) Jane Doe sunt nerelevante şi nepertinente pentru acuzaţiile centrale", a scris judecătorul.

El a ordonat ca acuzaţiile de abuz sexual formulate împotriva prinţului Andrew, în vârstă de 54 de ani, şi lui Alan Dershowitz, un cunoscut avocat, să fie radiate din documentele curţii.

Atât prinţul Andrew, cât şi Dershowitz, au negat vehement orice faptă.

Dershowitz a declarat pentru Sky News că Virginia Roberts a inventat poveşti cu abuzuri sexuale despre el şi că o va da în judecată pe ea şi pe avocaţii ei pentru defăimare.

O sursă de la palat a anunţat că ducele a fost informat despre ultimele evoluţii din Florida. Andrew "îşi petrece această săptămână în privat, după care îşi va relua programul public începând de săptămâna viitoare", a declarat un oficial.

Un avocat al celor două femei, Brad Edwards, a declarat însă că acestea pot participa la proces într-o fază ulterioară şi că acuzaţiile pot reapărea. Judecătorul Marra nu s-a pronunţat asupra adevărului sau falsităţii acuzaţiilor clientelor sale sau dacă sunt admisibile în viitor, în opinia sa. "Aşteptăm aceste stagii ulterioare", a adăugat el.

Dacă acordul cu Epstein ar fi deschis, acesta ar putea fi vizat de o nouă anchetă federală, iar Guvernul american ar putea să fie obligat să plătească despăgubiri femeilor. Epstein a încheiat acorduri pe cale amiabilă cu zeci de presupuse victime, potrivit Sky News.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici