Adăpostul de noapte din Oslo al unei organizaţii a adăpostit peste 7.000 de români în 2013 - raport

Un adăpost de noapte din Oslo al unei organizaţii neguvernamentale norvegiene a adăpostit peste 7.000 de români în 2013, potrivit unui raport prezentat, joi, de Confederaţia Caritas.

185 afișări
Imaginea articolului Adăpostul de noapte din Oslo al unei organizaţii a adăpostit peste 7.000 de români în 2013 - raport

Adăpostul de noapte din Oslo al unei organizaţii a adăpostit peste 7.000 de români în 2013 - raport (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În raportul "Analiză comparativă privind furnizarea şi finanţarea serviciilor sociale - 2014", întocmit de Confederaţia Caritas în cadrul unui proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, se arată că o organizaţie diaconală a Bisericii Lutherane, Church City Mission, a găzduit, într-un singur an, peste 7.000 de români, într-un centru cu o capacitate de 100 de paturi.

"În Oslo, organizaţia are un adăpost pentru noapte cu o capacitate de 100 de paturi. Numai în 2013, au adăpostit peste 7.000 de cetăţeni români", potrivit raportului.

În document se mai arată că una dintre tematicile de actualitate este cea a imigranţilor de etnie romă, devenită foarte vizibilă în Norvegia.

"Anul trecut, au fost alocate cinci milioane de coroane norvegiene (circa 650.000 de euro) pentru «oprirea influxului de romi»", au precizat autorii raportului.

Organizaţia norvegiană, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Confederaţiei Caritas, a recomandat României să analizeze posibilitatea exceptării de la procedurile de achiziţii publice a organizaţiilor nonguvernamentale furnizoare de servicii, precum şi exceptarea procedurilor de achiziţii publice pentru servicii sociale, acolo unde există piaţă, respectiv oferte alternative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici