Adjunctul muftiului din Vladikavkaz a fost asasinat

Adjunctul muftiului Osetiei de Nord a fost asasinat cu cinci gloanţe în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat agenţia RIA Novosti, citând forţele de ordine şi muftiul acestei republici din Caucazul rus.

235 afișări
Imaginea articolului Adjunctul muftiului din Vladikavkaz a fost asasinat

Adjunctul muftiului din Vladikavkaz a fost asasinat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El a fost ucis cu cinci gloanţe trase de aproape", a declarat muftiul Hadji-Murat Gaţalov, anunţând asasinarea adjunctului său Ibraghim Dudarov.

Crima a fost comisă în jurul orei locale 23.00 pe drumul care duce la Vladikavkaz, capitala regională, a anunţat comitetul de anchetă al acestei mici republici vecine cu Cecenia.

Populaţia Osetiei de Nord este în general de confesiune creştină ortodoxă, dar include şi o minoritate inguşă de confesiune musulmană, la fel ca majoritatea republicilor din regiune.

Atentatele, exploziile şi atacurile împotriva responsabililor forţelor de ordine, dar şi a responsabililor islamului moderat şi ai administraţiei şi politicii sunt aproape zilnice în republicile din Caucazul de Nord.

Marţi, directorul unui institut de agronomie a fost asasinat în plină zi în biroul său din Kabardino-Balkaria, o altă republică din Caucazul rus.

După primul război din Cecenia (1994-1996) dintre forţele federale ruse şi separatişti, rebeliunea s-a islamizat progresiv şi a depăşit frontierele acestei mici republici pentru a se transforma la mijlocul anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă în tot Caucazul de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici