Administraţia de la Kiev respinge acuzaţiile privind atacuri cu drone în Rusia

Administraţia Volodimir Zelenski a negat, miercuri, că ar fi încercat să comită atacuri cu drone pe teritoriul Rusiei, subliniind că forţele militare ucrainene acţionează strict pe teritoriul Ucrainei.

780 afișări
Imaginea articolului Administraţia de la Kiev respinge acuzaţiile privind atacuri cu drone în Rusia

"Ucraina nu atacă teritoriul Federaţiei Ruse. Ucraina poartă un război de apărare, pentru protejarea teritoriilor sale. Aceasta este poziţia de principiu. În Federaţia Rusă se instalează panica şi un proces al dezintegrării, reflectate în multiplicarea atacurilor cu aparate de zbor neidentificate asupra infrastructurii", a declarat prin Twitter, Mihailo Podoliak, consilier al şefului Cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski, conform publicaţiei germane Frankfurter Rundschau.

Autorităţile ruse au atribuit marţi Ucrainei o serie de atacuri cu drone pe teritoriul Rusiei, inclusiv la periferia Moscovei. Guvernatorul Moscovei, Andrei Vorobiov, a declarat, potrivit CNN, că o dronă s-a prăbuşit în localitatea Gubastovo, la sud-est de capitala Rusiei. Ţinta atacului a fost un complex al companiei Gazprom, unde a fost semnalat un incendiu.

Alte atacuri cu drone au fost raportate în apropierea frontierei Rusiei cu Belarus, precum şi în regiunile Krasnodar şi Adigea, dronele fiind doborâte de sistemele antiaeriene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici