Administraţia talibană ordonă închiderea saloanelor de coafură şi înfrumuseţare din Afganistan

Administraţia talibană din Afganistan a ordonat ca saloanele de înfrumuseţare să se închidă în termen de o lună, a anunţat ministerul moralităţii, în cea mai recentă reducere a accesului femeilor afgane la locurile publice.

612 afișări
Imaginea articolului Administraţia talibană ordonă închiderea saloanelor de coafură şi înfrumuseţare din Afganistan

Sursa foto: Twitter

"Termenul limită pentru închiderea saloanelor de înfrumuseţare pentru femei este de o lună", a declarat marţi Mohammad Sadiq Akif, un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Prevenirea Viciului şi Propagarea Virtuţii, făcând referire la un anunţ al ministerului.
 
Guvernele străine şi oficialii ONU au condamnat restricţiile tot mai mari impuse femeilor de când talibanii au revenit la putere în 2021, după ce au învins un guvern susţinut de SUA, pe măsură ce forţele străine se retrăgeau.
 
Anul trecut, autorităţile au închis majoritatea liceelor de fete, au interzis accesul femeilor la universitate şi au împiedicat multe femei din personalul umanitar afgan să lucreze. Multe locuri publice, inclusiv băile, sălile de sport şi parcurile, au fost închise femeilor.
 
Saloanele de înfrumuseţare au apărut în Kabul şi în alte oraşe afgane în lunile de după ce talibanii au fost alungaţi de la putere la sfârşitul anului 2001, la câteva săptămâni după atacurile din 11 septembrie asupra Statelor Unite, relatează NBC News.
 
Multe dintre ele au rămas deschise după ce islamiştii au revenit la putere în urmă cu doi ani, dar cu panourile şi ferestrele acoperite, asigurând locuri de muncă pentru unele femei şi servicii pentru clienţii lor.
 
Guvernul occidental şi organizaţiile internaţionale au semnalat că restricţiile impuse femeilor împiedică orice posibil progres în direcţia recunoaşterii internaţionale a administraţiei talibane.
 
Administraţia spune că respectă drepturile femeilor în conformitate cu interpretarea sa a legii islamice şi a obiceiurilor afgane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici