Adolescent american suspectat de legături cu medii islamiste, arestat pe aeroportul din Chicago

Un adolescent american care era supravegheat de mai multe luni fiind suspectat de activităţi teroriste în Siria a fost arestat pe aeroportul din Chicago, anunţă FBI.

213 afișări
Imaginea articolului Adolescent american suspectat de legături cu medii islamiste, arestat pe aeroportul din Chicago

Adolescent american suspectat de legături cu medii islamiste, arestat pe aeroportul din Chicago (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu există nicio legătură între acest caz şi evenimentele de la Boston", a subliniat FBI.

Abdella Ahmad Tunisi, în vârstă de 18 ani, era supravegheat de mai multe luni din cauza legăturilor cu un bărbat arestat în septembrie după o tentativă de comitere a unui atentat la un bar din Chicago.

Tunisi a fost arestat în momentul în care încerca să urce la bordul unui avion cu destinaţia Istanbul. El este suspectat că a încercat să ia legătura cu militanţi islamişti care acţionează în Siria şi au legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici