Adolescent saudit, arestat în SUA pentru că a cântat despre Osama ben Laden într-un avion

Un adolescent saudit a fost inculpat miercuri pentru că a cauzat probleme la bordul unui zbor al Continental Airlines pe ruta Portland-Houston, nevoit să revină pe aeroport, după ce a ameninţat cu pumnul un însoţitor de bord şi l-a invocat pe Osama ben Laden.

348 afișări
Imaginea articolului Adolescent saudit, arestat în SUA pentru că a cântat despre Osama ben Laden într-un avion

Adolescent saudit, arestat în SUA pentru că a cântat despre Osama ben Laden într-un avion (Imagine: Shutterstock)

Tânărul a fost identificat ca Yazeed Mohammed A. Abunayyan, în vârstă de 19 ani. Potrivit poliţiei din Ashland, este vorba despre acelaşi adolescent care a fost urmărit şi arestat duminică de către forţele de ordine în acest oraş din sudul Oregonului (nord-vest), după ce a lovit două maşini de poliţie şi aproape că a lovit un trecător, relatează site-ul Huffington Post. El a fost acuzat de conducere în stare de ebrietate şi atac asupra unui ofiţer de poliţie. Tânărul a fost eliberat luni sub cauţiune.

Marţi noaptea, zborul companiei Continental a revenit după decolare pe aeroportul din Portland, în statul Oregon, unde Abunayyan a fost arestat.

Potrivit rechizitoriului, el a agresat un însoţitor de zbor şi un membru al echipajului, "şi anume prin refuzul de a nu mai fuma şi a renunţa la o ţigaretă electronică la solicitarea unui însoţitor (de bord), urlând vulgarităţi şi ameninţând însoţitorul (de bord) cu pumnul".

De asemenea, Abunayyan a lovit sau a încercat să lovească mai mulţi pasageri şi a vorbit şi cântat despre Osama ben Laden şi despre ura sa despre femei, potrivit rechizitoriului.

Întrebat dacă poliţia federală americană (FBI) îl consideră drept o ameninţare de natură teroristă, purtătoarea de cuvânt Beth Anne Steele a notat că rechizitoriul vizează acuzaţii de interferenţă la bordul unui avion şi nu de terorism. Ţigaretele electronice utilizează baterii pentru încălzirea soluţiei de nicotină, creând vapori care sunt inhalaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici