Adoptarea rapoartelor privind aderarea Bulgariei la Schengen, amânată de Slovenia

Adoptarea rapoartelor privind pregătirea tehnică a Bulgariei pentru a adera la spaţiul Schengen a fost amânată din cauza problemelor ridicate de Slovenia, a declarat adjunctul ministrului bulgar de Interne, Dimităr Gheorghiev, pentru agenţia BTA, citată de Sofia Echo în ediţia electronică.

38 afișări
Imaginea articolului Adoptarea rapoartelor privind aderarea Bulgariei la Schengen, amânată de Slovenia

Adoptarea rapoartelor privind aderarea Bulgariei la Schengen, amânată de Slovenia

Slovenia şi-a exprimat dezacordul cu faptul că Bulgaria a oferit poliţiei sale militare acces la Sistemul Informatic Schengen (SIS), dar, potrivit lui Gheorghiev, problema a fost declanşată de faptul că Slovenia nu a trimis reprezentanţi pentru a monitoriza, pe teren, nivelul de pregătire al Bulgariei.

Pe de altă parte, România nu a acordat poliţiei sale militare acces la SIS, iar oficialii europeni au aprobat rapoartele asupra pregătirii sale tehnice în vederea aderării la Schengen.

În pofida amânării, Gheorghiev a declarat că raportul asupra nivelului de pregătire al Bulgariei pentru SIS este "foarte pozitiv".

Între timp, trei parlamentari din cadrul Comisiei pentru Afaceri Interne din cadrul Camerei inferioare a Parlamentului german, Bundestag, efectuează o vizită Bulgaria.

Hans Peter Uhl, Gunter Baumann şi Manfred Behrens vor vizita marţi Punctul de Control Kapitan Andreevo de la frontiera bulgaro-turcă, împreună cu ministrul bulgar al Afacerilor Interne, Ţvetan Ţvetanov, după ce Germania şi Franţa şi-au exprimat îngrijorarea că Bulgaria şi România nu vor putea să asigure securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene (UE).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici