AFP: Poliţişti au revenit pe străzi în Fallujah, aflat în continuare sub controlul insurgenţilor

Poliţişti de la circulaţie au revenit miercuri pe străzi din oraşul irakian Fallujah, care se afla în continuare sub controlul unor persoane înarmate, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului.

347 afișări
Imaginea articolului AFP: Poliţişti au revenit pe străzi în Fallujah, aflat în continuare sub controlul insurgenţilor

AFP: Poliţişti au revenit pe străzi în Fallujah, aflat în continuare sub controlul insurgenţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Combatanţi antiguvernamentali, cu faţa acoperită cu măşti, erau mobilizaţi în tot oraşul, în principal pe poduri şi la intrarea în cartiere. Ei erau prezenţi şi pe drumuri către Fallujah.

Poliţia de la circulaţie este echipată cu armament uşor şi este însărcinată doar cu supravegherea deplasării vehicuelor şi controlul intersecţiilor.

Ea pare că a revenit la Fallujah cu acordul persoanelor înarmate, a căror apartenenţă nu era cunoscută pentru moment.

Forţele guvernamentale au pierdut controlul asupra oraşului Fallujah şi unor sectoare din oraşul vecin Ramadi, capitala provinciei cu populaţie majoritar sunnită Al-Anbar, situată la vest de Bagdad.

Este prima dată de la insurecţia care a urmat invaziei americane, în 2013, când militanţi Al-Qaida, care au devenit în paralel o forţă majoră în conflictul din Siria vecină, preiau controlul asupra unor zone urbane din Irak.

Violenţele, care au început pe 30 decembrie, odată cu desfiinţarea unei tabere a unor protestatari antiguvernamentali sunniţi, s-au soldat cu 250 de morţi, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP, pe baza unor surse medicale şi oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici