Agenţi de securitate ai preşedintelui Turciei, inculpaţi pentru violenţele produse în cursul vizitei lui Recep Erdogan la Washington

Procuratura Districtului Columbia a anunţat că 19 persoane, inclusiv 15 agenţi de securitate ai preşedintelui turc, au fost inculpaţi în legătură cu incidentele violente produse, în luna mai, la Washington, în cursul vizitei lui Recep Erdogan, informează Reuters online.

1504 afișări
Imaginea articolului Agenţi de securitate ai preşedintelui Turciei, inculpaţi pentru violenţele produse în cursul vizitei lui Recep Erdogan la Washington

Agenţi de securitate ai preşedintelui Turciei, inculpaţi pentru violenţele produse în cursul vizitei lui Recep Erdogan la Washington

"Toţi cei 19 inculpaţi au fost puşi sub acuzare pentru conspiraţie la comiterea unei infracţiuni violente", se afirmă într-un comunicat al Procuraturii, în care se precizează că sentinţa pentru această infracţiune este de până la 15 ani de închisoare.

Doar doi dintre inculpaţi sunt în custodia autorităţilor, urmând să fie aduşi în faţa unei instanţe judecătoreşti pe data de 7 septembrie, se mai arată în comunicat.

Agenţii de securitate ai preşedintelui Turciei au fost implicaţi în confruntări cu protestatari, în apropierea reşedinţei ambasadorului turc la Washington, în timpul vizitei lui Recep Tayyip Erdogan.

Unsprezece persoane au fost rănite într-un incident catalogat de şeful Poliţiei din Washington drept un "atac brutal" asupra protestatarilor paşnici.

Ambasada turcă la Washington a acuzat că protestatarii ar fi avut legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie separatistă considerată drept teroristă în Turcia, SUA şi UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici