Agenţii de securitate americani implicaţi în scandalul de prostituţie au rămas fără acreditare

Cei 11 membri ai Secret Service, responsabil cu securitatea preşedintelui Statelor Unite, care au fost rechemaţi din Columbia în urma unui scandal de prostituţie, au rămas fără acreditare în aşteptarea unei anchete, a anunţat luni un oficial american.

186 afișări
Imaginea articolului Agenţii de securitate americani implicaţi în scandalul de prostituţie au rămas fără acreditare

Agenţii de securitate americani implicaţi în scandalul de prostituţie au rămas fără acreditare (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Aceşti agenţi au fost trimişi la cartierul general al Secret Service din Washington, după ce au fost suspendaţi sâmbătă, fiind suspectaţi că au frecventat prostituate la Cartagena, în Columbia, unde preşedintele Barack Obama participa la summitul Americilor.

Oficialul guvernamental american a adăugat, sub protecţia anonimatului, că aceşti agenţi de elită au fost plasaţi în concediu administrativ şi le-au fost retrase insignele de securitate, în aşteptarea unei anchete privind aceste acuzaţii.

Anterior, în cursul zilei de luni, Pentagonul a precizat că mai mult de cinci militari americani ar putea fi de asemenea implicaţi în acest scandal.

Duminică, Obama a declarat că aşteaptă o anchetă "aprofundată şi riguroasă", avertizând că ar fi "evident furios" dacă faptele - care ar putea implica şi o dispută privind plata uneia dintre prostituate - se dovedesc adevărate.

Armata va efectua la rândul său o anchetă şi i-a consemnat în cazărmi pe militarii acuzaţi.

"Suntem jenaţi", a declarat luni şeful Statului Major interarme, generalul Martin Dempsey, în cadrul unei conferinţe de presă, explicând că incidentul a eclipsat o vizită prezidenţială "foarte importantă" în Columbia.

Nici una dintre persoanele implicate - agenţi şi militari - nu se ocupa direct de protecţia preşedintelui la sfârşitul săptămânii trecute, dar erau responsabile de o misiune de sprijin, potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici