Agenţiile de informaţii britanice sunt implicate într-o "cursă a înarmării tehnologice"

Serviciile britanice de informaţii sunt implicate într-o "cursă a înarmării tehnologice", în încercarea de a face faţă ameninţărilor reprezentate de "partea întunecată a globalizării", a avertizat şeful MI6, citat de Daily Telegraph, în ediţia electronică.

258 afișări
Imaginea articolului Agenţiile de informaţii britanice sunt implicate într-o "cursă a înarmării tehnologice"

Agenţiile de informaţii britanice sunt implicate într-o "cursă a înarmării tehnologice" (Imagine: Shutterstock)

Ofiţerii serviciilor de informaţii şi agenţii pe care îi conduc aceştia sunt puşi în pericol de "terorişti, actori malefici în spaţiul virtual şi infractori" în timp ce încearcă să exploateze noi tehnologii care să le permită să vadă cum operează agenţiile de informaţii britanice.

Vorbind pentru prima dată de când a devenit şeful serviciilor de informaţii externe MI6 în octombrie anul atrecut, Alex Younger a declarat că principala sa prioritate este menţinerea serviciului "în prima ligă a serviciilor de informaţii prin dezvoltarea unor capacităţi astfel încât acesta să fie complet pregătit pentru epoca digitală".

Younger, care este cunoscut drept "C" în cercul serviciilor secrete, a declarat că tehnologia modernă a fost o binefacere pentru lumea spionajului, dar a creat şi riscuri pentru spioni şi agenţi.

Tehnologia precum Internetul "poate fi în avantajul nostru, permiţându-ne să aflăm mai multe despre persoanele cu care ne întâlnim şi locurile unde le întâlnim. Folosirea datelor în mod adecvat şi proporţional ne oferă o oportunitate fără egal de a fi mai hotărâţi şi mai specifici în ceea ce ce facem şi de a fi mai buni în a ne proteja agenţii şi ţara", a declarat el.

Younger a avertizat însă că, ajunse în mâini greşite, metode similare pot fi folosite pentru subminarea eficienţei agenţiilor de informaţii. "Vestea proastă este că aceeaşi tehnologie în mâini opuse, o opoziţie neconstrânsă de respectul legilor şi eticii, le permite să vadă ce facem noi şi să ne pună cetăţenii şi agenţii în pericol. Aşa că ne aflăm într-o cursă a înarmării tehnologice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici