Ahmadinejad denunţă "tăcerea presei" faţă de o femeie ce urmează să fie executată în SUA

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a denunţat "tăcerea presei" în cazul Teresa Lewis, o americancă bolnavă mental care urmează să fie executată pentru implicare în asasinarea soţului ei, comparând situaţia cu cea a iraniencei Sakineh Mohammadi-Ashtiani.

16 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad denunţă "tăcerea presei" faţă de o femeie ce urmează să fie executată în SUA

Ahmadinejad denunţă "tăcerea presei" faţă de o femeie ce urmează să fie executată în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cazul lui Sakineh Mohammadi-Ashtiani, o mamă în vârstă de 43 de ani condamnată la execuţie prin lapidare în Iran pentru adulter şi participare la uciderea soţului ei, a stârnit proteste în Europa şi SUA.

"O femeie este pe cale să fie executată în SUA, dar nimeni nu protestează", a declarat Ahmadinejad în cursul unei întâlniri cu personalităţi şi demnitari musulmani, în Statele Unite.

Liderul iranian, care participă la Adunarea Generală ONU de la New York, a denunţat "campania mediatică împotriva Iranului" în cazul Sakineh Mohammadi-Ashtiani.

Teheranul a anunţat în iulie că pedeapsa de executare prin lapidare a fost suspendată şi că dosarul va fi reexaminat.

Teresa Lewis urmează să fie executată joi în statul Virginia pentru că şi-a ajutat amantul să îi omoare soţul şi să îşi omoare copiii. Avocaţii afirmă că Teresa Lewis, care are afecţiuni mentale, a fost manipulată de criminal, care nu a fost condamnat la moarte, ci s-a sinucis în detenţie.

"Potrivit unui studiu, 3,7 milioane de pagini au fost publicate pe Internet despre cazul iraniencei Sakineh Mohammadi-Ashtiani, al cărei dosar este în curs de reexaminare, şi există o vastă campanie de presă împotriva Iranului. Dar nimeni nu protestează faţă de executarea Teresei Lewis", a afirmat Ahmadinejad, reamintind că "în SUA 53 de femei urmează să fie executate".

Cazul Teresa Lewis a fost evocat de mai multe ori în ultimele zile de parlamentari iranieni care l-au comparat cu cel al lui Sakineh Mohammadi-Ashtiani, denunţând "standardele duble" ale presei occidentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici