Ajutor la testare în Spania: Angajaţii din casele de îngrijire vin în sprijinul sistemului sanitar

  • Angajaţii din casele de îngrijire din Spania se testează singuri
  • Ei vor să ajute personalul din domeniul sănătăţii care este depăşit de situaţie
  • Probele lor sunt trimise în laborator
380 afișări
Imaginea articolului Ajutor la testare în Spania: Angajaţii din casele de îngrijire vin în sprijinul sistemului sanitar

O mână de ajutor pentru medicii din Spania. Personalul din casele de îngrijire din Spania se testează singur. Lucrătorii vor să-I ajute pe cei din domeniul sănătăţii care sunt depăşiţi de situaţie.

În casa de îngrijire pentru personae cu dezabilităţi intelectuale Sant Joan, testarea se face săptămânal. 150 de angajaţi, inclusiv asistenţi şi îngrijitori îşi colectează singuri probele pentru testare. Probele sunt apoi plasate într-o eprubetă, sigilate şi trimise la cel mai apropiat laborator.

Casa de îngrijire încă nu a detectat cazuri pozitive de coronavirus. În urmă cu doar câteva săptămâni, Catalunya avea un nivel foarte ridicat de cazuri de virus pe cap de locuitor.

„De ceva timp indicele a fost foarte mare. De atunci a scăzut, dar continuă să fie foarte mare, în jur de 200-300. Pentru a proteja aceste persoane vulnerabile este foarte important să facem aceste testări săptămânal pentru a rămâne alerţi. Cred că este mai convenabil să îţi iei singur mostra decât să o facă altcineva, pentru că poţi calcula mai bine cum să o faci şi să gestionezi durerea. Nu este durere, este o jenă”, spune Gemma Fabregat, doctor şef la casa de îngijire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici