Al-Assad îl acuză pe Erdogan că nu a spus adevărul despre conflictul din Siria

Preşedintele sirian Bashar al-Assad l-a acuzat pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan că nu a spus adevărul despre conflictul din Siria, porivit unor fragmente dintr-un interviu pentru presa turcă publicate miercuri pe site-ul şefului statului sirian.

474 afișări
Imaginea articolului Al-Assad îl acuză pe Erdogan că nu a spus adevărul despre conflictul din Siria

Recep Tayyip Erdogan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De la începutul crizei din Siria, Erdogan nu a spus nici măcar un cuvânt adevărat", a declarat al-Assad pentru jurnalişti de la postul turc Ulusal şi ziarul Aydinlik.

Interviul cu al-Assad a fost efectuat marţi şi urmează să fie difuzat integral vineri, potrivit site-ului preşedintelui.

Guvernul condus de către Erdogan reclamă plecarea de la putere a lui al-Assad şi îi susţine pe rebeli în conflictul care s-a soldat, potrivit ONU, cu peste 70.000 de morţi începând din martie 2011.

Turcia găzduieşte pe teritoriul său aproximativ 200.000 de refugiaţi sirieni.

Potrivit altui fragment, preşedintele sirian a calificat un recent atentat în care a fost ucis un cunoscut demnitar religios sunnit, favorabil regimului său, drept un act vizând provocarea unui "conflict interconfesional".

În acest atentat sinucigaş, comis pe 21 martie la Damasc, a fost ucis atât şeicul Mohammad Said al-Bouti, cât şi alte 48 de persoane. Regimul a dat vina, la vremea respectivă, pe "terorişti", un termen prin care îi desemnează pe rebeli.

"Demnitari religioşi, inclusiv şeicul al-Bouti, au avut un rol-cheie în zădărnicirea unui plan vizând un război interconfesional. De aceea, ei (rebelii) l-au asasinat pe al-Bouti, iar două zile mai târziu şi pe alt demnitar religios, la Alep. Anterior, ei au mai ucis clerici", a subliniat preşedintele sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici