Al-Assad şi-a exprimat "susţinerea" faţă de Putin în criza din Ucraina

Preşedintele sirian Bashar al-Assad, al cărui regim este susţinut de către Moscova în războiul împotriva rebelilor, şi-a exprimat "solidaritatea" cu preşedintele rus Vladimir Putin în criza din Ucraina, potrivit presei oficiale.

260 afișări
Imaginea articolului Al-Assad şi-a exprimat "susţinerea" faţă de Putin în criza din Ucraina

Bashar Al-Assad (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Într-o telegramă transmisă preşedintelui rus şi reprodusă în facsimil de agenţia Sana, al-Assad "exprimă solidaritatea Siriei faţă de eforturile domnului Putin de restabilire a stabilităţii şi securităţii în Ucraina, împotriva tentativelor de răsturnare a legitimităţii şi democraţiei în favoarea unor extremişti terorişti".

El salută "leadershipul politic înţelept" al lui Putin şi "respectul său faţă de legalitatea internaţională care reglementează relaţiile între popoare şi naţiuni".

Preşedintele sirian îşi reafirmă totodată susţinerea faţă de "abordarea chibzuită, paşnică (prin) care se caută stabilirea unei ordini mondiale bazate pe stabilitate şi care luptă împotriva extremismului şi terorismului".

Rusia este unul dintre puţinii susţinători ai regimului al-Assad, pe care îl susţine diplomatic la nivel internaţional şi căruia continuă să-i furnizeze armament.

Criza ucraineană, declanşată de către o baie de sânge şi fuga în Rusia a fostului preşedinte Viktor Ianukovici, s-a transformat într-o confruntare între Moscova şi Occident, fără precedent de la Războiul Rece. Pe de altă parte, occidentalii susţin rebeliunea siriană împotriva lui al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici