Al doilea francez care apare în înregistrarea video a grupării SI a fost identificat

Un al doilea cetăţean francez a fost identificat printre jihadiştii care au participat la asasinarea unui ostatic american şi a unor soldaţi sirieni, la sfârşitul săptămânii trecute, prezentată într-o înregistrare video a grupării Stat Islamic, a afirmat miercuri o sursă citată de AFP.

238 afișări
Imaginea articolului Al doilea francez care apare în înregistrarea video a grupării SI a fost identificat

Al doilea francez care apare în înregistrarea video a grupării SI a fost identificat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform sursei, este vorba despre un bărbat din Villiers-sur-Marne, o localitate de la periferia estică a Parisului. Convertit la islam, el a adoptat numele de război Abu Othman şi s-ar fi deplasat în Siria în toamna lui 2013.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat anterior că un al doilea cetăţean francez care apare în înregistrarea video este "pe cale" să fie identificat.

Justiţia franceză a anunţat încă de luni că a identificat un prim francez în vârstă de 22 de ani, Maxime Hauchard, în înregistrarea video difuzată de gruparea Stat Islamic, care prezintă execuţia a 18 sirieni şi a ostaticului american Peter Kassig. Hauchard ar fi plecat în Siria în august 2013.

Peste 1.100 de francezi sunt implicaţi în grupări jihadiste, iar 376 dintre ei sunt în prezent în Siria sau Irak, potrivit autorităţilor franceze. Aproximativ 40 de francezi au murit în luptele din aceste regiuni.

Persoanele convertite la islam reprezintă 20 la sută dintre aceşti jihadişti, care sunt majoritatea recrutaţi pe Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici