Al-Qaida cere susţinătorilor săi să atace obiectivele americane de "peste tot"

Al-Qaida le-a cerut susţinătorilor săi să atace, "peste tot, obiectivele americane şi cruciate", într-un mesaj difuzat de numărul doi în ierarhia organizaţiei din Yemen, publicat luni pe un site islamist.

25 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida cere susţinătorilor săi să atace obiectivele americane de "peste tot"

Al-Qaida cere susţinătorilor săi să atace obiectivele americane de "peste tot" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Proclamaţi jihadul. Obiectivele americane şi cruciate sunt pretutindeni, iar agenţii lor se deplasează peste tot. Atacaţi-i şi eliminaţi atâţia inamici cât puteţi", a declarat Said al-Shehri, făcând apel la susţinătorii reţelei al-Qaida.

Al doilea în ierarhia organizaţiei Al-Qaida din Peninsula Arabă (AQPA), al-Shehri a criticat de asemenea familia regală din Arabia Saudită, pentru participarea sa la lupta împotriva reţelei lui Osama ben Laden.

"Aceşti criminali, (din familia) Al-Saud, sunt cei care conduc războiul împotriva musulmanilor, în locul sioniştilor şi cruciaţilor", a afirmat al-Shehri, un saudit, adjunctul liderului AQPA, creată prin fuziunea, în ianuarie 2009, a organizaţiilor saudită şi yemenită ale reţelei extremiste.

"Repet ceea ce v-a spus şeicul Osama ben Laden: nu veţi putea să visaţi la securitate, atât timp cât securitatea nu va fi o realitate în Palestina", a adăugat el, adresându-se de această dată Statelor Unite.

Într-o scurtă înregistrare audio difuzată de canalul al-Jazira la 24 ianuarie, Osama den Laden declarase: "Statele Unite nu vor putea să aspire la securitate, înainte ca ea să fie o realitate în Palestina. Este nedrept ca voi să aveţi o viaţă liniştită, în contextul în care fraţii noştri din Gaza trăiesc în cele mai grele condiţii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici