Al-Qaida le cere musulmanilor care trăiesc în Occident să lanseze un jihad "în teritoriul inamic"

Reţeaua al-Qaida le cere musulmanilor care trăiesc în Occident să participe la jihadul "în teritoriul inamic", a anunţat centrul american pentru urmărirea siteurilor islamiste SITE, referindu-se la o nouă înregistrare a reţelei teroriste, produsă după moartea lui Osama ben Laden.

547 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida le cere musulmanilor care trăiesc în Occident să lanseze un jihad "în teritoriul inamic"

Al-Qaida le cere musulmanilor care trăiesc în Occident să lanseze un jihad "în teritoriul inamic" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mesajul video, format din două părţi, are o durată de o oră şi 40 de minute, iar printre cei care se adresează musulmanilor din Occident se numără şi Ayman al-Zawahiri, unul dintre liderii reţelei, dar şi americanul Adam Gadahn, purtător de cuvânt al organizaţiei teroriste.

Musulmanii care trăiesc în Occident "sunt perfect plasaţi pentru a juca un rol decisiv în jihadul împotriva sioniştilor şi a cruciaţilor", afirmă Gadahn, conform transcrierii publicate de SITE.

În Statele Unite,muslmanii pot să-şi procure fără dificultate arme automate, fără a fi nevoiţi să prezinte acte de identitate, a spus el. "Este important să slăbim pasiunile războinice ale duşmanilor noştri cei laşi, vizând personaje publice influente în media, guverne şi economiile sioniste şi cruciate", a declarat Gadahn.

SITE precizează că înregistrarea, intitulată "Nu sunteţi responsabili decât pentru voi înşivă", a fost produsă de As-Sahab, organizaţia media a reţelei al-Qaida.

Mesajul a fost publicat pe forumurile islamiste joi şi prezintă în deschidere imagini ale lui Osama ben Laden alături de al-Zawahiri, în timp ce susţine un discurs în care critică ocupaţia ţărilor musulmane de către state ocidentale.

SITE consideră că înregistrarea a fost produsă după moartea lui ben Laden - ucis la 2 mai într-un raid american desfăşurat în Pakistan -, deoarece imaginea acestuia este înconjurată de expresia "Allah să aibă milă de el".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici