Alarmă falsă cu bombă la Ambasada României la Tokyo

Ministerul Afacerilor Externe informează că marţi a avut loc o alarmă falsă cu bombă la Ambasada României la Tokyo, în jurul orei locale 11.00, persoana care a transmis ameninţarea fiind neidentificată.

260 afișări
Imaginea articolului Alarmă falsă cu bombă la Ambasada României la Tokyo

Alarmă falsă cu bombă la Ambasada României la Tokyo (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Astăzi, 5 martie 2013, ora 11.00 ora locală, la Ambasada României în Tokyo s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată, care s-a adresat în limba japoneză. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situatii, au fost luate imediat toate măsurile de prevenire şi apărare, fiind contactate autorităţile competente japoneze", precizează MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, potrivit MAE, "intervenţia autorităţilor nipone a fost promptă, un echipaj de poliţie s-a deplasat la sediul misiunii, iar concluzia acestora a fost că este vorba de o alarmă falsă".

Misiunea diplomatică a României a depus o plângere oficială către structurile abilitate japoneze, menţionează MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici