Alarmă falsă la un şantier naval din Washington. Măsuri speciale de securitate la Casa Albă

Principalul şantier naval din Washington D.C. a fost închis joi, pe fondul informaţiilor referitoare la prezenţa unui individ care a tras focuri de armă, informează presa americană. Autorităţile au stabilit, ulterior, că alerta a fost falsă, informează Wall Street Journal.

92 afișări
Imaginea articolului Alarmă falsă la un şantier naval din Washington. Măsuri speciale de securitate la Casa Albă

Posibil incident armat la un şantier naval din Washington. Măsuri speciale de securitate la Casa Albă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Principalul şantier naval din Washington D.C. a fost închis joi, pe fondul informaţiilor referitoare la prezenţa unui individ care a tras focuri de armă, autorităţile luând măsuri suplimentare de securitate inclusiv la Casa Albă şi la sediul Congresului.

Sute de agenţi de poliţie au fost mobilizaţi la şantierul naval de pe malul râului Anacostia, în sud-estul oraşului Washington, căutând un bărbat înarmat.

Un atac armat comis în 2013 în această zonă industrială din capitala Statelor Unite s-a soldat cu 12 morţi.

Şantierul naval este situat la 600 de metri de Capitoliu, unde este sediul Congresului SUA, şi la doi kilometri de Casa Albă.

Alerta de securitate a fost declanşată după ce o persoană a sunat la serviciul unic de urgenţe 911 anunţând că s-au tras focuri de armă în şantierul naval. Se pare că este posibil ca persoana care a alertat autorităţile să fi auzit alte zgomote, pe care le-a considerat în mod fals focuri de armă.

Autorităţile americane au sporit măsurile de securitate în faţa sediului Preşedinţiei SUA şi în faţa sediului Congresului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici