Alegeri parlamentare în Spania: Secţiile de vot au fost deschise

Scrutinul legislativ din Spania a început duminică dimineaţă, secţiile de votare deschizându-se la ora 9.00 (10.00, ora României), aproape 36 de milioane de alegători fiind chemaţi la urne pentru desemnarea membrilor noului Parlament, informează presa spaniolă.

239 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare în Spania: Secţiile de vot au fost deschise

Alegeri parlamentare în Spania: Secţiile de vot au fost deschise (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Scrutinul se va încheia la ora 20.00 (21.00, ora României), iar primele rezultate parţiale vor fi anunţate după ora 21.00 (22.00, ora României).

După şapte ani de Guvern socialist şi trei ani de criză economică devastatoare, 36 de milioane de alegători se pregătesc, potrivit sondajelor, să aducă la putere Partidul Popular, principala formaţiune de opoziţie.

Liderul său Mariano Rajoy, în vârstă de 56 de ani, ar urma să conducă viitorul Guvern, după o campanie care nu i-a lăsat nici o şansă adversarului său socialist Alfredo Perez Rubalcaba, în vârstă de 60 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici