Alegeri prezidenţiale anulate în Kîrgîzstan. Rosa Otunbaieva va fi preşedinte până în 2012

Guvernul provizoriu din Kîrgîzstan a decis miercuri să încredinţeze funcţia de preşedinte al ţării premierului interimar Rosa Otunbaieva, pentru o perioadă de tranziţie care se va încheia la 31 decembrie 2011, anulând astfel alegerile prezidenţiale prevăzute pentru octombrie.

17 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale anulate în Kîrgîzstan. Rosa Otunbaieva va fi preşedinte până în 2012

Alegeri prezidenţiale anulate în Kîrgîzstan, unde Rosa Otunbaieva va fi preşedinte până în 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rosa Otunbaieva a fost numită preşedinte al republicii Kîrgîzstan pentru o perioadă tranzitorie care va dura până la 31 decembrie 2011. Decretul respectiv a fost aprobat de majoritatea membrilor Guvernului provizoriu", au declarat autorităţile interimare într-un comunicat.

Această nominalizare trebuie confirmată însă prin referendum. Acesta va avea loc la 27 iunie, ziua în care kîrgîzii vor fi chemaţi să se pronunţe asupra noii Constituţii.

Guvernul provizoriu, care a preluat conducerea ţării în urma unei revoluţii sângeroase în aprilie, ce l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Kurmanbek Bakiev, a anulat prin acest decret decizia de organizare a alegerilor prezidenţiale în octombrie.

"În octombrie nu vor mai avea loc alegeri legislative", a precizat Işenbai Kadîrbekov, membru al consiliului care se ocupă de redactarea noii Constituţii a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici