Alertă de tsunami, după un seism puternic produs între Papua Noua Guinee şi Insulele Solomon

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,2, s-a produs joi în Oceanul Pacific, între Papua Noua Guinee şi Insulele Solomon, generând o avertizare de tsunami, au anunţat seismologii, citaţi de ABC News Online.

512 afișări
Imaginea articolului Alertă de tsunami, după un seism puternic produs între Papua Noua Guinee şi Insulele Solomon

Alertă de tsunami, după un seism puternic produs între Papua Noua Guinee şi Insulele Solomon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Seismul s-a produs la o adâncime de 22 de kilometri, epicentrul fiind localizat la aproximativ 149 de kilometri sud-vest de Panguna, în Papua Noua Guinee, şi la 642 de kilometri de Honiara, capitala Insulelor Solomon, a precizat Institutul american de Geofizică (USGS).

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a informat că nu se preconizează o ameninţare la nivelul Pacificului, dar "valuri periculoase" sunt "posibile pe o rază de 300 de kilometri de la epicentru, de-a lungul coastelor din Insulele Solomon şi Papua Noua Guinee".

Centrul a precizat că agenţiile guvernamentale responsabile de zonele de coastă ameninţate ar trebui să acţioneze pentru a informa şi instrui populaţia locală, conform propriilor evaluări.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a adăugat că valurile ar putea atinge coastele începând cu ora 7.22 UTC (10.22, ora României).

Persoanele situate în zonele de risc de pe litoral ar trebui să rămână informate prin intermediul autorităţilor locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici