Alertă maximă pe insula japoneză Hokkaido, din cauza unor ploi torenţiale

Agenţia japoneză de meteorologie a emis joi dimineaţa alerte maxime pentru o parte a insulei Hokkaido (nord), din cauza unor ploi torenţiale care riscă să provoace alunecări de teren şi inundaţii puternice, relatează AFP.

211 afișări
Imaginea articolului Alertă maximă pe insula japoneză Hokkaido, din cauza unor ploi torenţiale

Alertă maximă pe insula japoneză Hokkaido, din cauza unor ploi torenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

Acest avertisment special şi rar, care înseamnă că pericolul este foarte important, vizează regiunile Ishikari şi Sorachi, pe coasta de vest a insulei Hokkaido.

O recomandare de evacuare a fost emisă pentru cel puţin 700.000 de persoane din localităţile vizate, inclusiv din principalul oraş, Sapporo, potrivit agenţiei de presă Jiji.

"Am emis o alertă specială, din cauza ploilor care prezintă un pericol fără precedent. Aceasta este o situaţie de urgenţă şi nu ar fi surprinzător dacă ar avea loc o catastrofă majoră", a declarat un oficial al agenţiei, într-o conferinţă de presă, în jurul orei locale 6.40 (00.40, ora României).

Ploi importante pot avea loc, de asemenea, în est şi nord-est, a avertizat agenţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici