Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost amendat pentru organizarea unui miting neautorizat

Un tribunal din Moscova l-a amendat, joi, pe Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, după ce l-a găsit vinovat de încălcarea repetată a regulamentelor de organizare a mitingurilor şi întâlnirilor publice, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

203 afișări
Imaginea articolului Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost amendat pentru organizarea unui miting neautorizat

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost amendat pentru organizarea unui miting neautorizat

Alexei Navalnîi a fost sancţionat alături de doi dintre asociaţii săi, Leonid Volkov şi Nikolai Liaskin. Instanţa a decis că Navalnîi şi Volkov trebuie să plătească fiecare câte 300.000 de ruble (5.067 de dolari), iar Liaskin o amendă de 250.000 de ruble (4.140 de dolari).

Navalnîi a respins acuzaţiile, argumentând că evenimentul de la Moscova de luna trecută, în care susţinătorii lui au distribuit broşuri, a fost o acţiune legală care nu necesita o autorizaţie oficială.

În schimb, judecătorul din Moscova a considerat că "mai mulţi indivizi au distribuit materiale de propagandă, fiind ulterior identificaţi de către poliţie", dovedindu-se o coordonare în timp şi spaţiu pentru proteste.

"Aceasta este o formă ascunsă a unui eveniment public deghizat în pichetare solitară", a mai precizat judecătorul, care a arătat că Navalnîi şi susţinătorii săi au comis o infracţiune administrativă prin încărcarea unui videoclip pe YouTube în care solicită mobilizare pentru un protest la Moscova, pe 8 şi 9 iulie.

Legislaţia din Rusia prevede amenzi de până la 300.000 de ruble sau arest administrativ de maximum 30 de zile pentru o astfel de infracţiune. În luna iunie, Navalnîi a fost condamnat la 30 de zile de închisoare, în urma mitingurilor împotriva preşedintelui Vladimir Putin.

De profesie jurist, Alexei Navalnîi, în vârstă de 40 de ani, a devenit cel mai proeminent lider al opoziţiei după ce a organizat cele mai mari proteste anti-Kremlin din ultimii ani şi îşi doreşte să candideze la următoarele alegeri prezidenţiale din Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici