Alimentarea cu energie electrică a Ucrainei este sub control - minister

Alimentarea cu energie electrică a Ucrainei este sub control, în pofida unei serii de atacuri ruseşti asupra infrastructurii de generare a energiei şi nu este motiv de panică, a declarat sâmbătă Ministerul Energiei, conform Reuters.

260 afișări
Imaginea articolului Alimentarea cu energie electrică a Ucrainei este sub control - minister

Alimentarea cu energie electrică a Ucrainei este sub control - minister

Separat, şeful DTEK, cea mai mare companie privată de energie din ţară, a declarat că nu este nevoie ca oamenii să părăsească Ucraina.

Atacurile cu rachete ruseşti au paralizat aproape jumătate din sistemul energetic ucrainean, iar autorităţile de la Kiev au declarat vineri că este posibilă o închidere completă a reţelei electrice a capitalei.

"Dezminţind declaraţiile panicarde răspândite de reţelele de socializare şi mass-media online, vă asigurăm că situaţia cu aprovizionarea cu energie este dificilă, dar sub control", a declarat Ministerul Energiei într-un comunicat.

Autorităţile din întreaga ţară au programat întreruperi ale alimentării cu curent pentru a contribui la reparaţii, a precizat ministerul, îndemnând familiile să îşi reducă consumul de energie cu cel puţin 25%.

Luna trecută, preşedintele Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că încearcă să destabilizeze ţara, forţând milioane de oameni să fugă spre vest, generând o criză a refugiaţilor pentru Uniunea Europeană.

Directorul general al DTEK, Maxim Timchenko, a declarat că forţele armate, industria energetică şi ucrainenii individuali au făcut minuni pentru a menţine aprovizionarea.

"De aceea nu este nevoie să părăsim Ucraina astăzi", a declarat acesta într-un comunicat.

Zelenski a declarat sâmbătă că problemele de aprovizionare au fost cele mai grave în Kiev şi în jur, precum şi în alte şase regiuni.

"Lucrăm în toată ţara pentru a stabiliza situaţia", a spus preşedintele într-un mesaj video.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici