Alunecările de teren şi inundaţiile din Filipine, soldate cu peste 600 de victime

Cel puţin 229 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi inundaţiilor din nordul Filipinelor, numărul total al victimelor înregistrate în urma intemperiilor din această ţară depăşind 600, relatează AFP, citând un bilanţ publicat sâmbătă de autorităţile locale.

265 afișări
Imaginea articolului Alunecările de teren şi inundaţiile din Filipine, soldate cu peste 600 de victime

Alunecările de teren şi inundaţiile din Filipine, soldate cu peste 600 de victime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alunecările de teren şi inundaţiile determinate de taifunul Parma au provocat moartea a 299 de persoane numai în insula Lucon, conform serviciilor de apărare civilă.

Conform noului bilanţ, 636 de persoane au murit din cauza intemperiilor care au afectat în ultimele două săptămâni zona Filipinelor.

Autorităţile au lansat un apel pentru asigurarea de îngrijiri medicale şi alimente pentru populaţia sinistrată, dar şi pentru recuperarea trupurilor neînsufleţite prinse sub alunecările de teren. "Am găsit deja 148 de cadavre în zona noastră", a declarat Nestor Fongwan, guvernatorul regiunii Benguet, adăugând că autorităţile încă mai caută persoane date dispărute.

La două săptămâni după trecerea furtunii tropicale Ketsana în regiunea Manila, circa 300.000 de persoane sunt încă găzduite în adăposturi provizorii.

Preşedintele Gloria Arroyo a anulat starea de urgenţă pentru catastrofe naturale instaurată după trecerea furtunii Ketsana şi înainte de taifunul Parma, măsurile speciale rămânând în vigoare numai în insula Lucon. În baza acestora, autorităţile pot controla preţul pentru alimentele de bază şi medicamente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici