Ambasadorul Hans Klemm, despre scrisoarea trimisă de Giuliani preşedintelui Iohannis: Nu comentăm despre viziunile şi părerile private ale cetăţenilor SUA

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, joi, referitor la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, că politica guvernului Statelor Unite ale Americii este să nu comenteze despre viziunile şi părerile private ale cetăţenilor SUA.

524 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Hans Klemm, despre scrisoarea trimisă de Giuliani preşedintelui Iohannis: Nu comentăm despre viziunile şi părerile private ale cetăţenilor SUA

Hans Klemm: Nu comentăm despre viziunile şi părerile private ale cetăţenilor SUA

”După cum am spus şi prin comunicatul emis marţi dimineaţă, atât politica ambasadei cât şi a Guvernului Statelor Unite este să nu comentăm despre viziunile şi părerile private ale cetăţenilor SUA. Aşadar, nu am nimic de adăugat. V-aş îndrepta atenţia spre mai multe articole care au apărut recent în presa americană, în The New York Times, Washington Post, acolo cred că aveţi povestea completă, pe care atât dumneavoastră cât şi publicul dumneavoastră o veţi aprecia”, a declarat Hans Klemm.

El a ţinut să reafirme faptul că opinia lui Rudolph Giuliani nu reprezintă poziţia guvernului american.

Întrebat dacă situaţia generată de scrisoarea lui Giuliani va afecta România pe plan internaţional, ambasadorul SUA a spus: ”Inevitabil. Acest lucru indică puternic faptul că comunitatea internaţională urmăreşte ce se întâmplă în România”.

Hans Klemm a apreciat faptul că parteneriatul strategic SUA-România nu va fi afectat.

”Parteneriatul nostru este foarte complex. După cum ştiţi, munca mea este să promovez securitatea Statelor Unite în parteneriat, valorile americane şi sa încurajez românii să îmbrăţişeze un viitor democratic, să construiască instituţii democratice puternice, inclusiv un sistem judiciar democratic şi să promovez prosperitatea Statelor Unite în România. De aceea sunt foarte fericit să particip la conferinţa de azi, pentru că am oportunitatea să încurajez investitorii români să opereze în Statele Unite”, a mai spus Klemm.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a participat, joi, la lucrările „International Business Forum” organizat la Palatul Parlamentului de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici