Ambasadorul României în Italia a mers în regiunea Lombardia, cea mai afectată de coronavirus: „Mă interesează care este evoluţia propagării virusului”

  • Şeful misiunii diplomatice a României a explicat că românii din zonele afectate ce epidemie sunt îngrijoraţi, dar nu vor neapărat să revină în ţară.
  • În regiunea Lombardia, în care trăiesc 176.582 de români, au fost raportate până acum 172 de cazuri de infecţie cu coronavirus.
3388 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul României în Italia a mers în regiunea Lombardia, cea mai afectată de coronavirus: „Mă interesează care este evoluţia propagării virusului”

Ambasadorul României în Italia a mers în regiunea Lombardia, cea mai afectată de coronavirus: „Mă interesează care este evoluţia propagării virusului”

Ambasadorul Românei în Italia, George Bologan, s-a deplasat de la Roma, în Milano, capitala regiunii Lombardia, cea mai afectată de coronavirus. Oficialul român se întâlneşte, luni, cu preşedintele şi cu vicepreşedintele regiunii, după ce a mers şi la consulatul general al României din Milano. 

„Mă interesează care este evoluţia propagării virusului, dacă este nevoie de măsuri de solidaritate, de alimente. Acum nu se pune problema, totuşi. Vreau să transmit un mesaj concret de solidaritate faţă de autorităţile italiene, poporul italian şi comunitatea românească. E important să fiu aici pentru moralul oamenilor, al colegilor şi al cetăţenilor români, să ştie că nu sunt singuri”, a declarat Geoge Bologan pentru MEDIAFAX.

Şeful misiunii diplomatice a României a explicat că românii din zonele afectate ce epidemie sunt îngrijoraţi, dar nu vor neapărat să revină în ţară.

„Românii vor să ştie dacă toţi cei din Lombardia intră în carantină când ajung în România. Vor să ştie care sunt măsurile luate la punctele de trecere a frontierei. Sunt întrebări preventive, de informaţii generale, nu vor neapărat să revină în ţară”, a adăugat George Bologan.

În regiunea Lombardia, în care trăiesc 176.582 de români, au fost raportate până acum 172 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici