Ambasadorul rus la ONU: Ucraina este RESPONSABILĂ pentru prăbuşirea avionului malaysian. Nu trebuia să permită trecerea unui avion deasupra unei zone de conflict

Moscova consideră că Administraţia de la Kiev poartă întreaga responsabilitate pentru prăbuşirea avionului malaysian, argumentând că Ucraina nu ar fi trebuit să permită trecerea unui avion de pasageri deasupra unei zone afectate de un conflict militar.

1243 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul rus la ONU: Ucraina este RESPONSABILĂ pentru prăbuşirea avionului malaysian. Nu trebuia să permită trecerea unui avion deasupra unei zone de conflict

Vitali Ciurkin, ambasadorul rus la ONU (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Este necesar să investigăm nu doar prăbuşirea propriu-zisă, ci şi modul în care autorităţile aeronautice ucrainene şi-au îndeplinit obligaţiile profesionale", a declarat ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin.

"Fiecare stat este responasabil de avioanele care survolează teritoriul lor", a argumentat Ciurkin, întrebându-se cum a fost posibil ca un avion de pasageri să treacă pe deasupra unei zone de conflict.

Ambasadorul Rusiei la ONU a dat asigurări că Moscova nu este implicată în niciun fel în prăbuşirea avionului malaysian. "Rusia nu a doborât avionul", a dat asigurări Ciurkin, în contextul în care este anchetată ipoteza conform căreia aeronava a fost doborâtă de separatişti proruşi cu un rachetă de fabricaţie rusească.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de persoane. Nu există supravieţuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici