Ambasadorul sârb, convocat la Kiev în legătură cu prezenţa unor observatori la alegerile din estul Ucrainei

Ministerul ucrainean de Externe l-a convocat marţi pe ambasadorul Serbiei la Kiev, Rade Bulatovici, în legătură cu prezenţa unor observatori sârbi la alegerile din regiunile separatiste din estul Ucrainei, desfăşurate duminică, relatează agenţia UNN, în pagina electronică.

191 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul sârb, convocat la Kiev în legătură cu prezenţa unor observatori la alegerile din estul Ucrainei

Ambasadorul sârb, convocat la Kiev în legătură cu prezenţa unor observatori la alegerile din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bulatovici s-a întâlnit cu adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Natalia Galibarenko, care şi-a exprimat nemulţumirea în legătura cu participarea unor observatori sârbi la alegerile din Doneţk şi Lugansk.

"Kievul i-a explicat reprezentantului sârb poziţia Ucrainei faţă de participarea observatorilor din partea unor partide politice din Serbia la aşa-numitele alegeri din estul Ucrainei, pe 2 noiembrie", potrivit unui comunicat al ministerului ucrainean.

Diplomaţia ucraineană a menţionat că în cursul acestei întâlniri au fost abordate, de asemenea, probleme legate de colaborarea dintre Serbia şi Ucraina.

La şase luni de la izbucnirea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 4.000 de morţi, autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk au organizat duminică alegeri "prezidenţiale" şi "parlamentare".

Aproximativ 100 de observatori din mai multe ţări europene şi din Statele Unite s-au aflat în regiune pentru a monitoriza alegerile, potrivit RIA Novosti.

Kievul a anunţat ulterior că intenţionează să îi declare personae non gratae pe observatorii internaţionali care au monitorizat alegerile organizate duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici