Ambasadorul sirian în Irak cere armatei siriene să "se alăture revoluţiei"

Ambasadorul Siriei în Irak, Nauaf Fares, a lansat miercuri un apel către armata siriană "să se alăture imediat revoluţiei", după ce şi-a părăsit postul, potrivit unui comunicat difuzat de postul de televiziune Al Jazeera.

234 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul sirian în Irak cere armatei siriene să "se alăture revoluţiei"

Ambasadorul sirian în Irak cere armatei siriene să "se alăture revoluţiei" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi declar abandonarea funcţiei de reprezentant al Republicii Arabe Siriene în Irak, şi mă retrag din rândurile partidului Baas" (aflat la putere în Siria), a declarat ambasadorul într-o înregistrare video difuzată de Al Jazeera, confirmând astfel părăsirea postului anunţată în prealabil de un diplomat.

"Fac apel către toţi oamenii demni şi liberi din Siria, mai ales către militari, să se alăture imediat revoluţiei", a adăugat diplomatul sirian - care nu a precizat unde se află - înainte de a spune: "Întoarceţi tunurile şi tancurile împotriva regimului, a criminalilor care ucid poporul".

"Toţi tinerii din Siria trebuie să se alăture imediat revoluţiei pentru a pune capăt acestui coşmar şi acestui grup care a semănat corupţie şi distrugere în statul şi în societatea siriană timp de peste 40 de ani", a menţionat el, făcând apel şi către militanţii din partidul Baas să plece, pentru că potrivit lui, regimul a transformat acest partid "într-o unealtă pentru a reprima poporul şi aspiraţiile lui către libertate şi demnitate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici