Americanii pro-arme consideră ineficiente măsurile prezentate de Obama pentru controlul armelor

Grupul de lobby american pro-arme a apreciat miercuri că măsurile anunţate de către Barack Obama pentru lupta împotriva violenţei provocate de arme nu sunt un răspuns adecvat la "criza" cu care se confruntă Statele Unite.

188 afișări
Imaginea articolului Americanii pro-arme consideră ineficiente măsurile prezentate de Obama pentru controlul armelor

Americanii pro-arme consideră ineficiente măsurile prezentate de Obama pentru controlul armelor (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Să atacăm armele şi să ignorăm copii nu este soluţia în faţa crizei cu care ne confruntăm", apreciază National Rifle Association (NRA), care a propus după masacrul elevilor de la Newtown (Connecticut, nord-est) să fie postaţi gardieni înarmaţi în faţa fiecărei instituţii şcolare.

"Doar deţinătorii de arme cinstiţi şi care respectă legea vor fi afectaţi (de măsurile anunţate de Obama, n.r.) iar copii noştri vor rămâne vulnerabili în faţa unor noi tragedii inevitabile", adaugă NRA într-un comunicat.

"Dorim să cooperăm cu Congresul (...) pentru a găsi soluţii reale în vederea protejării celei mai de preţ valori ale Americii, copiii săi", se arată în comunicat.

Preşedintele Statelor Unite a prezentat miercuri planul său de luptă împotriva violenţei cauzată de arme, semnând o serie de măsuri de reglementare şi îndemnând Congresul să schimbe legislaţia, interzicând mai ales armele de asalt şi încărcătoarele cu peste zece gloanţe.

NRA, care de la începutul primului mandat al lui Obama l-a acuzat de ostilitate la adresa deţinătorilor de arme şi care influenţează numeroşi aleşi republicani (majoritari în Camera reprezentanţilor), a difuzat un scurt video marţi seară pe site-ul său de Internet.

În acest film, grupul de lobby subliniază că fiicele preşedintelui sunt protejate de agenţi de elită din cadrul Secret Service. "Oare copiii preşedintelui sunt mai importanţi ca ai voştri?", întreabă NRA acuzându-l pe liderul democrat că este un "ipocrit elitist".

Casa Albă, prin intermediul purtătorului său de cuvânt Jay Carney, a denunţat puternic miercuri acest video, calificându-l "respingător şi laş".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici