Amnesty International cere o strategie internaţională pentru gestionarea crizei refugiaţilor

Organizaţia Amnesty International îndeamnă comunitatea internaţională să creeze o strategie globală pentru gestionarea crizei refugiaţilor, catalogând-o drept cea mai gravă situaţie de urgenţă de după al Doilea Război Mondial.

332 afișări
Imaginea articolului Amnesty International cere o strategie internaţională pentru gestionarea crizei refugiaţilor

Amnesty International cere o strategie internaţională pentru gestionarea crizei refugiaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asistăm la cea mai gravă criză a refugiaţilor din perioada noastră, cu milioane de femei, bărbaţi şi copii luptându-se să supravieţuiască în contextul conflictelor brutale, al reţelelor de traficanţi de persoane şi al guvernelor care urmăresc interese politice egoiste în loc să dea dovadă de compasiune umană", a declarat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty International, citat de Associated Press.

Potrivit Amnesty International, liderii statelor lumii au abandonat milioane de refugiaţi", lăsându-i într-o "existenţă insuportabilă". Aproximativ 50 de milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi abandoneze casele din cauza conflictelor în anul 2013.

"Criza refugiaţilor este una dintre cele mai grave probleme ale secolului 21, dar răspunsul comunităţii internaţionale a fost un eşec ruşinos", a adăugat Salil Shetty.

Amnesty International a îndemnat comunitatea internaţională să elaboreze o strategie globală pentru gestionarea crizei refugiaţilor, care provin în principal din Siria, Nigeria, Sudanul de Sud, Republica Centrafricană, Eritreea şi Burundi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici