Anatoli Puciniakov, confirmat în funcţia de comandant al Forţelor terestre din Ucraina

Comandantul Forţelor terestre ucrainene, un veteran al războiului din Afganistan, a fost confirmat în funcţie marţi, în contextul confruntărilor militare din estul Ucrainei, anunţă Preşedinţia ucraineană.

647 afișări
Imaginea articolului Anatoli Puciniakov, confirmat în funcţia de comandant al Forţelor terestre din Ucraina

Anatoli Puciniakov, confirmat în funcţia de comandant al Forţelor terestre din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a semnat un decret care confirmă numirea în funcţie a generalului Anatoli Puciniakov, care era comandant interimar al Forţelor terestre.

Puciniakov îl înlocuieşte astfel pe Ghennadi Vorobiev, demis în ianuarie de preşedintele de la acea vreme, Viktor Ianukovici.

Generalul Anatoli Puciniakov, absolvent al Institutului de studii militare de la Harkiv, a participat la operaţiunile din Afganistan şi la misiunile de menţinere a păcii din Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici