Anchetă vastă a Pentagonului în cazul atacului de la Fort Hood

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a anunţat joi o anchetă vastă asupra atacului soldat cu moartea a 13 persoane, comis la 5 noiembrie la baza militară Fort Hood din Texas, pentru a stabili dacă armata a omis semnalele premergătoare şi dacă rămâne "vulnerabilă".

11 afișări
Imaginea articolului Anchetă vastă a Pentagonului în cazul atacului de la Fort Hood

Nidal Hasan, autorul atacului de la Fort Hood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta, care va dura 45 de zile, va analiza posibile "carenţe şi probleme" care au precedat atacul şi "ceea ce se poate face pentru a evita ca acest lucru să se producă din nou", a declarat Gates, în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorul atacului, soldat cu rănirea altor 42 de persoane, este un psihiatru de origine palestiniană, în vârstă de 39 de ani, Nidal Malik Hasan.

Postul public de radio (NPR) a dezvăluit joi că acesta fusese avertizat anterior de superiorul său, care nu era mulţumit de comportamentul lui la locul de muncă.

În mai 2007, un document intern al armatei americane evoca "îngrijorări grave" în privinţa "profesionalismului şi eticii" lui Nidal Hasan, potrivit NPR, care a postat documentul pe Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici