Anchetă vizând o celulă teroristă spaniolă, după ce Coulibaly s-a aflat trei zile la Madrid

Unul dintre cei trei autori ai atacurilor armate de la Paris, Amedy Coulibaly, s-a aflat într-un sejur de trei zile la Madrid, în perioada 30 decembrie-2 ianuarie, scrie un ziar spaniol precizând că autorităţile anchetează asupra existenţei unei celule de susţinere.

134 afișări
Imaginea articolului Anchetă vizând o celulă teroristă spaniolă, după ce Coulibaly s-a aflat trei zile la Madrid

Anchetă vizând o celulă teroristă spaniolă, după ce Coulibaly s-a aflat trei zile la Madrid

Amedy Coulibaly, suspectat că a ucis o poliţistă pe 8 ianuarie, iar după aceea a luat ostatici, dintre care a ucis patru, într-un supermarket cu specific evreiesc la Paris, se afla la Madrid în perioada 30 decembrie-2 ianuarie şi era însoţit de un individ încă neidentificat, scrie cotidianul catalan La Vanguardia.

Trecerea prin Madrid a partenerei sale, Hayat Boumeddine, era cunoscută. În schimb, eventualul său sejur de aproape trei zile în capitala spaniolă reprezintă o informaţie nouă.

Potrivit autorităţilor turceşti, tânăra s-a dus la Istanbul, de la Madrid, şi ar fi intrat pe teritoriul Siriei pe 8 ianuarie, subliniază La Vanguardia.

Serviciile antiteroriste spaniole anchetează împreună cu cele franceze asupra activităţilor lui Coulibaly în Spania, cu scopul de a stabili dacă există o celulă de susţinere în această ţară.

Potrivit autorităţilor spaniole, aproximativ 70 de combatanţi islamişti plecaţi în zone de conflict, de pe teritoriul Spaniei, au revenit în ţară în 2014. Ministrul de Interne Jorge Fernandez Diaz a declarat recent, într-un interviu, că încă aproximativ 12 ar fi revenit de la începutul lui 2015.

Amedy Coulibaly, în vârstă de 32 de ani, un infractor multirecidivist, a fost omorât pe 9 ianuarie, în asaltul unităţii de elită a poliţiei franceze, la supermarketul din estul Parisului în care ţinea ostatici. Coulibaly acţiona, potrivit propriilor spuse, în coordonare cu Saïd şi Chérif Kouachi, care au ucis miercuri 12 persoane în atacul armat comis la săptămânalul satiric Charlie Hebdo, la Paris.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici