Anchetatorii încearcă să afle cauzele prăbuşirii acoperişului unui teatru din centrul Londrei

Anchetatorii încercau să afle vineri, după 12 ore de la prăbuşirea acoperişului Teatrului Apollo, în timpul unui spectacol, cauzele producerii acestui accident, soldat cu 76 de răniţi, dintre care şapte în stare gravă.

62 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii încearcă să afle cauzele prăbuşirii acoperişului unui teatru din centrul Londrei

Anchetatorii încearcă să afle cauzele prăbuşirii acoperişului unui teatru din centrul Londrei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul nopţii, un inspector din Westminster City Council (WCC) a efectuat o inspecţie a clădirii şi a conchis că "acoperişul teatrului era sigur" şi nu prezenta niciun risc de prăbuşire, anunţă un comunicat al acestei instituţii publice.

"Nu vom cunoaşte cauzele accidentului atât timp cât investigaţiile nu se vor încheia", a declarat Nickie Aiken, de la WCC, precizând, de asemenea, că "verificările sunt în curs".

"Pare a fi un incident izolat, însă vom continua întreaga zi să lucrăm cu teatrele (din cartierul Soho, unde este situat şi Teatrul Apollo) pentru a ne asigura că toate măsurile de securitate sunt în vigoare", a adăugat ea.

"O dată la trei ani, teatrele istorice sunt supuse unor controale riguroase privind siguranţa acoperişurilor", a anunţat, la rândul său, Paul Rickett, însărcinat cu efectuarea anchetei pentru Scotland Yard.

"În acest stadiu nu există elemente care să sugereze că ar fi rezultatul unui act criminal, dar, pentru moment, nu excludem nicio pistă", a adăugat el.

Teatrul este securizat de un cordon de securitate, iar cercetările în interiorul clădirii "s-au încheiat", au precizat pompierii.

Serviciile de salvare au precizat că au acordat ajutor pentru 76 de persoane, dintre care 58 au fost transportate în patru spitale din capitala britanică.

Numeroşi spectatori au crezut iniţial că zgomotele auzite în momentul producerii accidentului făceau parte din piesa pe care o urmăreau, "The Curious Incident Of The Dog in the Night-time", care prezintă lumea prin ochii unui copil autist.

"A avut loc un zgomot puternic, apoi am văzut un nor gros de fum. M-am gândit la un efect special", a relatat astfel pentru Sky News Libby Grundy, în vârstă de 65 de ani.

Teatrul Apollo, construit în 1901, era aproape plin în momentul producerii accidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici