Anders Breivik şi-a cumpărat o parte din arsenal de pe eBay

Norvegianul Anders Behring Breivik, care a recunoscut că a comis atacurile din 22 iulie din Norvegia, şi-a procurat o parte a arsenalului pe eBay, de la furnizori britanici, relatază Sunday Telegraph.

765 afișări
Imaginea articolului Anders Breivik şi-a cumpărat o parte din arsenal de pe eBay

Anders Breivik şi-a cumpărat o parte din arsenal de pe eBay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ziarul britanic, care afirmă că a avut acces la o listă a tranzacţiilor online efectuate de Breivik în ultimele luni, relatează că acesta a cumpărat, în noiembrie, circa 500 de grame de sulf de la un distribuitor din Enfield, folosind un cont e-Bay cu numele de utilizator andrewbrei.

Norvegianul a cumpărat, prin intermediul aceluiaşi site, şi unelte şi diferite echipamente de la furnizori britanici, inclusiv o mască respiratorie şi o salopetă de protecţie de la un profesor universitar din Birmingham, stabilit în Statele Unite.

Breivik a cumpărat online şi o armă şi accesorii pentru aceasta, de la furnizori din China şi Statele Unite.

"Reacţia mea când am auzit ce a făcut a fost de şoc şi oroare, dar atunci când Sunday Telegraph a anunţat că am fost implicat fără să vreau, şocul şi oroarea s-au multiplicat de zece ori", a declarat un furnizor britanic care i-a livrat substanţe chimice lui Breivik.

Poliţia britanică a refuzat să comenteze informaţiile, precizând numai că se află în legătură cu anchetatorii norvegieni.

Agenţia poloneză pentru securitate internă (ABW) a anunţat luni că Breivik a cumpărat şi din Polonia, pe Internet şi legal, substanţe chimice care pot fi folosite pentru producerea de explozibili.

Anders Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că este autorul atacului cu bombă din centrul capitalei norvegiene şi al atacului armat din insula Utoeya, soldate cu 77 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici